اینترنت مجانی برای راهپیمایی اربعین

اینترنت مجانی برای راهپیمایی اربعین عصر لینك: مراسم اربعین كه حالا به بزرگترین راهپیمایی مذهبی در دنیا تبدیل شده است، طبیعتا نیازمند ملاحظات زیرساختی و رفاهی برای شركت كنندگان است. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این زمینه هر ساله با انجام تداركاتی به پیشواز مراسم اربعین حسینی می رود.


به گزارش عصر لینك به نقل از ایسنا، باوجود مسائل امنیتی موجود در عراق هر ساله تعداد كثیری از مردم كشورمان به منظور زیارت حرم های مطهر ائمه معصوم قدم در راه كربلا و نجف می گذارند. خیلی از افراد به صورت خانوادگی و یا گروهی حركت می كنند به علاوه اینكه سالمندان هم در این مراسم حضوری پررنگ دارند كه همین سبب ضرورت بیشتر برقراری ارتباطات تلفنی و یا مجازی زائران با یكدیگر می گردد.
وزارت ارتباطات چند سالی است در عرضه این خدمات ارتباطی و اینترنتی به زائران همتی مضاعف داشته به صورتی كه با برقراری یك چتر پوششی مجانی برای زائران انجام این مراسم سیاسی-عبادی را تسهیل كرده است.
پوشش مجانی اینترنت مراسم اربعین سال ۱۳۹۵
در مراسم اربعین حسینی سال قبل (۱۳۹۵) اپراتورهای داخلی با اپراتور عراقی قراردادی عقد كرده بودند و با پیش خرید حجم های عرضه شده از اپراتور عراقی، عرضه مجانی سرویس وای فای امكان پذیر شده بود. محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - كه سال قبل در مقام مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت فعالیت داشت، از عرضه وای فای مجانی توسط اپراتورها برای زائران اربعین در مرز كشور و در مسیر كربلا تا نجف اطلاع داده بود.
آذری جهرمی همان زمان درباره محدودیت های وای فای مجانی اظهار داشته بود: بطور قطع وای فای محدودیت هایی دارد و همه نمی توانند از اینترنت مجانی به صورت نامحدود استفاده كنند. هزینه ای كه شده برای احساس امنیت و اتصال است كه در مواقع ضروری اطلاع رسانی انجام شود و اینكه این امكانات به فضای سرگرمی تبدیل شود، مناسب آن فضا هم نیست. همینطور به علت جمعیت زیاد، به خصوص در ساعات شب، شبكه وای فای كامل از شبكه خارج می گردد و قابل استفاده نیست.
در آخرین اظهارنظرها درباره عرضه وای فای رایگان، جهرمی كه از مردادماه در مقام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حاضر شده است، از لزوم تولید رفاه بیشتر برای مردم توسط اپراتورها سخن گفت و اظهار نمود: اپراتورها باید به فروشگاه ها و مراكز رفاهی به صورت عمومی خدماتی عرضه دهند. خدمات وای فای با حجم مشخص باید برای رفاه مردم قرار گیرد و همان گونه كه در دنیا معمول است این اتفاق بیفتد.
بحث عرضه وای فای مجانی در اماكن عمومی چند وقتی است كه از جانب مسوولان وزارت ارتباطات مطرح شده است. این نوع وای فای كمتر جنبه سرگرم كردن شهروندان را دارد بلكه بیشتر سازوكاری را تعبیه می كند كه اگر شهروندی در خیابان نیاز به دسترسی فوری به اینترنت داشت سرگردان نباشد. اینكه امروزه اینترنت در زمره حوائج ضروری و فوری انسان ها درآمده، غیرقابل انكار است، به خصوص كه خیلی از خدمات مورد نیاز شهروندان اعم از خرید، دسترسی یا كسب و انتقال اطلاعات و برقراری ارتباط از این درگاه مجازی عرضه می گردد.
اینترنت امسال بهتر از سال قبل است
در آخرین اخبار ارتباطاتی مربوط به ایام اربعین، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ۱۷ مهرماه امسال در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدامات صورت گرفته برای ایام اربعین امسال اظهار نمود: ما كارگروه ارتباطی اربعین را تشكیل داده و مسئول آن را منصوب كردیم. بخشی از این خدمات مربوط به داخل كشور است كه مربوط به ارتباطات نقاط و پایانه های مرزی می گردد و كیفیت خدمات كه باید در آنجا فراهم گردد. بنابر گزارش ها، اپراتورها، ظرفیت سازی لازم را انجام داده و خدمات را متناسب با نیاز افراد و بهتر از سال قبل تامین كرده اند.
او همینطور اظهار داشته بود: بخش دیگر مربوط به ارتباطات در كشور عراق است. سال قبل علی رغم برنامه ریزی های مفصل با هجمه ای كه از سوی زوار برای شركت در اربعین صورت گرفت، در طول مسیر نجف به كربلا شبكه های ارتباطی عراقی در ساعاتی پاسخگوی ارتباطات تماسی هم نبودند. شبكه وای فای هم كه با همكاری اپراتورهای ایران و اپرتورهای عراقی فعالیت می كرد به علت مشكلات فیبر نوری مختل شده بود.
به گزارش عصر لینك به نقل از ایسنا، وزیر ارتباطات در این باره با اشاره به مكاتبات با طرف عراقی خود گفته است: با عنایت به اینكه این ایام یك هفته تا ۱۰ روز است و سرمایه گذاری لازم برای آن زیاد است و صرفه اقتصادی ندارد، انگیزه اقتصادی لازم ممكن است از سوی اپراتورهای عراقی وجود نداشته باشد اما ما درخواست كردیم كه این امكانات وجود داشته باشد زیرا تنها زوار ایرانی نیستند كه از این امكانات استفاده می كنند بلكه خیلی از افراد عراقی هم از آن بهره می گیرند. ما هم اعلام آمادگی كردیم كه به آنها كمك می كنیم. ظرف ۱۰ روز آینده به دعوت رسمی وزیر ارتباطات عراق، سفری را به عراق خواهیم داشت و موضوعات ارتباطی را آنجا مرور خواهیم كرد.
وی همینطور با اشاره به بخش سوم ارتباطی میان ایران و عراق عنوان كرده است: شركت ارتباطات زیرساخت ارتباطات لازم را بوجود آورده و ظرفیت سازی برای كیفیت لازم را هم به وجود آورده است. نكته حائز اهمیت این است كه اپراتورهای ایرانی، تعرفه ها، تشویق هایی را پیشنهاد می كنند. درخواست ما از مردم این است كه بررسی كنند كدام شرایط مقرون به صرفه تر است. شاید استفاده از سیم كارت های عراقی برای ایام اربعین برای مردم عادی كه كسب و كار ویژه ای ندارند كه سیم كارت های ایرانی آنها در دسترس باشد، ارزان تر و مناسب تر باشد. هزینه دیتا در رومینگ گران است و كاربران باید به این مورد دقت كنند.
به گفته وزیر ارتباطات به نظر می رسد در بخش ایران مشكلی وجود نداشته باشد البته هنوز نمی توان تضمین كرد كه از سوی اپراتورهای عراقی زیرساخت لازم برای مسیر نجف تا كربلا فراهم باشد.
جهرمی تاكید كرده كه در سفری كه به عراق خواهد داشت، اپراتورهای ایرانی هم حضور دارند و طبیعتا تحت حاكمیت و مقررات دولت عراق می توان به صورت عاریه تجهیزاتی در اختیار آنها قرار گیرد تا مسیر را پوشش دهند. خدمات دهی به این سیل عظیم در زمان كوتاه كار دشواری است. امیدواریم این مشكل امسال به حداقل رسیده باشد و اطلاع رسانی لازم برای این مورد صورت خواهد گرفت.
تامین اینترنت اربعین با بالن های استراسفر
سال گذشته (۱۳۹۵) عباس بیرامی - مدیركل فناوری ارتباطات و اطلاعات استان ایلام- در گفت وگو با ایسنا در مورد تداركات این مركز برای پوشش اینترنتی و ارتباطاتی مراسم اربعین از نصب بالن استارتسفر اینترنت در مرز مهران اطلاع داده و اظهار داشته بود: این بالن كه در شعاع ۳۰۰ متری از فضای جو پایانه مرزی مهران قرار می گیرد و اینترنت با كیفیت مناسب به اپراتورهای تلفن همراه را پوشش می دهد و زائران می توانند براحتی و بدون مشكل از این امكان بهره مند شوند.
در سال ۱۳۹۵ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تمام امكانات دستگاه های اجرایی زیر مجموعه خویش را بكار گرفت تا زمینه دسترسی ساده زائران اربعین در مرز مهران به خدمات ارتباطی شامل اینترنت، ارتباط تلفنی همراه و ثابت، پست و پست بانك فراهم گردد. به همین منظور ۲۲ سایت جدید بی تی ام (BTM) از جانب هر سه اپراتور تلفن همراه (همراه اول، ایرانسل و رایتل در این مرز نصب شد كه تمام مسیرهای منتهی به شهر و پایانه مرزی مهران را زیر پوشش قرار می داد.
هر زائر یك رسانه برای اشاعه فرهنگ تشیع
همچنین محمدجواد آذری جهرمی كه در سال ۱۳۹۵ معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود، برای انجام هماهنگی ها برای برقراری ارتباطات زائران اربعین به ایلام سفر كرده بود گفته بود اپراتورهای رایتل، ایرانسل و همراه اول تمامی بسترهای مناسب ارتباطی برای برقراری ارتباط در مسیر كربلا، نجف و مهران را تامین خواهند كرد و علاوه بر این در كل مسیرها اینترنت مجانی برای زائران برنامه ریزی شده است. از آنجائیكه دشمن به دنبال ناامن كردن مراسم اربعین است، هدف ما این است كه احساس امنیت را برای مردم و زائران بالا ببریم.
او با بیان آمادگی برای كمك و همكاری مستمر و منظم با تمام سازمان ها و نهادهای دست اندركار اربعین، اظهار داشته بود: اعتقاد داریم تمامی كسانی كه در پیاده روی اربعین شركت می كنند باید یك رسانه باشند و ما هم تمام زیرساخت های مناسب را برای ارتباطات پایدار در مسیر های نجف، كربلا و مهران عرضه خواهیم كرد.
اكنون اقدامات مختلف در استانهای مرزی در حال انجام است؛ از آن جمله میتوان به آمادگی كانكسهای وای فای اپراتورهای رایتل و همراه اول در مرز مهران جهت ایجادچتر وای فای در منطقه مرزی مهران و آغاز فعالیت نصب و راه اندازی تعداد هفت سایت BTS پرتابل اپراتور ایرانسل در این منطقه اشاره كرد.
با برنامه ریزی های صورت گرفته در آن سال اوضاع پوشش اینترنت در مرز ایران با عراق و مسیر راهپیمایی تا كربلا و نجف به قول زائران خوب توصیف شد. امری كه با اظهارات آذری جهرمی به نظر می رسد امسال هم از وضعیت خوبی برخوردار باشد تا علاوه بر تامین شرایط امنیت روانی و حتی فیزیكی در اشاعه رسانه ای و فرهنگی این رخداد بزرگ دنیای اسلام هم موثر افتد.


 

1396/07/28
23:55:55
5661
5.0 / 5
این پست عصر لینک را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب