ناسا نخستین ژنراتور فضایی انرژی هسته ای جهان را آزمایش می کند

ناسا نخستین ژنراتور فضایی انرژی هسته ای جهان را آزمایش می کند عصر لینک: ناسا نخستین ژنراتور انرژی هسته ای جهان را که با سوختی 5 برابر ارزان تر کار می کند، آزمایش می کند. «امریسیوم-241» در مقایسه با «پلوتونیوم-238» در هر وات توان، پنج برابر ارزان تر است.


به گزارش عصر لینک به نقل از ایسنا، گروهی از دانشمندان و مهندسان دانشگاه لیسستر(Leicester) و مرکز تحقیقات گلن(Glenn) ناسا درحال توسعه یک سامانه انرژی هسته ای جدید برای فضا هستند.
به نقل از آی ای، این دانشگاه سال قبل توافق نامه بین المللی فضایی را با ناسا امضا کرد که به آن اجازه می داد شبیه سازهای گرمایش الکتریکی منابع گرمایی امریسیوم خودرا آزمایش کند.
هدف آنها با ترکیب این فناوری ها با فناوری های مبدل نیرو از ناسا گلن، توسعه یک سامانه قدرت نوآورانه است که می تواند برق مورد نیاز ماموریت های فضایی آینده را تامین کند.
سیستم های قدرت رادیوایزوتوپی
دانشمندان دانشگاه لیسستر بالاتر از یک دهه است که درحال توسعه سامانه های قدرت رادیوایزوتوپی(RPSs) هستند.
سامانه های قدرت رادیوایزوتوپی سامانه هایی هستند که گرمای حاصل از تجزیه رادیواکتیو مواد را به نیروی الکتریکی تبدیل می کنند. آنها برای تامین انرژی فضاپیماها و سایر سیستم سامانه هایی که قادر به جذب انرژی از نور خورشید نیستند، استفاده می شوند. این موجب می شود که آنها خصوصاً برای ماموریت های فضایی عمیق که دور از خورشید سفر می کنند، مفید باشند.
تا به امروز، تحقیقات تیم دانشگاه لیسستر تا حد زیادی توسط برنامه «ENDURE» آژانس فضایی اروپا تامین شده است. حال بودجه جدید صندوق بین المللی دوجانبه آژانس فضایی بریتانیا و برنامه سیستم قدرت رادیوایزوتوپی ناسا به آنها اجازه داده است تا توسعه را به سطح بعدی برسانند.
پژوهشگران درحال توسعه منابع گرمایی با انرژی «امریسیوم-۲۴۱» هستند که جایگزینی برای منابع گرمایی «پلوتونیوم-۲۳۸» است که بطور سنتی در پروازهای فضایی استفاده می شود.
برمبنای پست لابراتوار ملی «لوس آلاموس»، «امریسیوم-۲۴۱» را می توان با پردازش مجدد سوخت هسته ای استفاده شده استخراج کرد. همین طور در مقایسه با «پلوتونیوم-۲۳۸) به ازای هر وات توان، پنج برابر ارزان تر است.
تیم های دانشگاه لیسستر و ناسا گلن در یک نمایش آزمایشگاهی از یک نمونه اولیه ژنراتور پرده برداری کردند. سامانه آنها از نسخه های گرمایش الکتریکی منبع حرارت امریسیوم و مبدل های پیشرفته بهره می گیرد.
طبق بیانیه مطبوعاتی دانشگاه لیسستر، تکمیل موفقیت آمیز این کمپین آزمایشی، یک موفقیت قابل توجه برای تیم ها بود. این نخستین نمایش جهانی است که چطور میتوان از منبع حرارت امریسیوم برای به حرکت درآوردن چندین موتور برای تولید نیروی الکتریکی بهره برد.
نیرو بخشیدن به ماموریت های فضایی طولانی مدت
در ادامه بیانیه این آزمایش موفقیت آمیز آمده است: این سامانه ما را در خط مقدم استفاده جهانی از سامانه های انرژی هسته ای فضایی با سوخت امریسیوم قرار می دهد.
این سامانه ها می توانند روزی برای تامین انرژی زیستگاه های فضایی آینده با برق مورد استفاده قرار گیرند و بشریت را قادر می سازد تا حضور خودرا در منظومه شمسی گسترش دهد.
چنین سامانه هایی اهمیت رو به ازدیادی دارند، برای اینکه قدرت های فضایی بزرگ جهان بطور رو به ازدیادی بدنبال بردن بشر به مریخ و فراتر از آن هستند. بااینکه دولت ترامپ ممکنست بودجه علمی ناسا را ​​به شدت کم کند، اما بودجه برنامه «آرتمیس» تا حد زیادی تحت تأثیر این کاهش بودجه قرار نخواهد گرفت.
دکتر هانا سارجنت(Hannah Sargeant)، محقق دانشگاه لیسستر توضیح داد: یکی از خاصیت های برجسته این طراحی این است که می تواند در مقابل یک مبدل از کار افتاده بدون اتلاف توان الکتریکی مقاومت کند.
وی ادامه داد: این خاصیت در کمپین آزمایشی با موفقیت نشان داده شد و استواری و قابلیت اطمینان یک ژنراتور رادیوایزوتوپ امریسیوم را برای ماموریت های بالقوه پروازهای فضایی آینده، همچون ماموریت های طولانی مدت که می توانند برای چندین دهه عمل کنند، برجسته می کند.
او در آخر اظهار داشت: رویکرد سخت افزاری ما با چرخه های تکرار سریع بازهم به ارائه نتایج مثبت و هیجان انگیز ادامه می دهد.




منبع:

1404/02/13
11:19:04
19
0.0 / 5
تگهای مطلب: تولید , سیستم , فناوری
این پست عصر لینک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب ، دروازه ورود به دنیای اطلاعات ، بهترین ها در یک نگاه