فرصت سوزی در زمینه استخراج ارزهای دیجیتال ادامه دارد

فرصت سوزی در زمینه استخراج ارزهای دیجیتال ادامه دارد عصر لینک: مدیرعامل انجمن بلاک چین ایران با انتقاد از موانع صنعت استخراج رمزارزها در ایران،   معتقد می باشد که توسعه پایدار کشور بدون مشارکت بخش خصوصی در پروسه تصمیم گیری امکان پذیر نیست.


عباس آشتیانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه در تمام دنیا اقتصاد دیجیتال اهمیت بسیار زیادی برای کشورها پیدا کرده و در رشد سرانه ناخالص ملی، تولیدات دیجیتال از اهمیت بالایی برخوردار می باشند، اظهار داشت: این نوع تولیدات و این اقتصاد که به اقتصاد دیجیتال مشهور است، خاصیت خاصی دارد به اسم بدون مرز بودن که با شرایط اقتصادی کشور ما همخوان است، اما ما در هر دو دولت یازدهم و دوازدهم شاهد تصمیماتی در بدنه کارشناسی بودیم که با سیاستگذاری های کلان کشور در تضاد بود و در ابعاد مختلف این موضوع، شاهد فرصت سوزی های بسیار سنگینی بودیم و هم اکنون هم با همان سبک رفتار می شود.
وی افزود: طبق سیاستگذاری ها، قانون گذاری ها و شعارهای سالهای گذشته در کشور باید به سمت رفع موانع تولید، افزایش تولید داخلی و موضوعات دانش بنیان و مواردی که به تولید مربوط می شود، سوق داده می شد که اقتصاد دیجیتال هم یکی از مهم ترین موضوعاتش بود. اما وقتی به بخشنامه های اجرائی در سطح دستگاهها می رسیم، می بینیم یک ترمز در بخشنامه ها قرار گرفته است. نمونه واضح آن در موضوع نماد الکترونیک، پنجره واحد مجوزها و صنعت استخراج دارایی های دیجیتال است و بسیاری از عناوینی که با کج سلیقگی دستگاه های اجرائی، نتیجه ای که امروز به آن رسیدیم، چیزی جز خسران و از دست رفتن فرصت طلایی رشد در بسیاری حوزه ها نبوده است.
مدیرعامل انجمن بلاک چین ایران با اشاره به موانع صنعت استخراج رمزارزها در ایران، اظهار نمود: در موضوع صنعت استخراج دارایی های دیجیتال، صنعت گران می توانستند در زمینه تبدیل انرژی گاز به برق سرمایه گذاری های کلانی انجام دهند، بدون این که نیازی به وام های دولتی داشته باشند و این اعلام آمادگی بارها بصورت رسمی از طرف انجمن بلاک چین به دستگاه های دولتی دولت دوازدهم اعلام شد، اما امروز به جایی رسیدیم که از پیش بینی ها و ظرفیت هایی که باید ایجاد می کردیم، حدود ۸۰۰۰ مگاوات عقب هستیم و کشور گرفتار خاموشی های مختلف می شود.
فرصت را به کشورهای همسایه دادیم
آشتیانی با اشاره به اینکه ما در فرصت طلایی رشد، خیلی راحت فرصت را به کشورهای همسایه دادیم که نخبگان ما را جذب کنند، اضافه کرد: علت اصلی این مساله این است که تصمیم گیری ها در بدنه اجرائی و کارشناسی دولت و بخشنامه های اجرائی با سیاستگذاری کلان و واقعیت های دیجیتال و اقتصاد جهان، هیچگونه همخوانی ندارد. علت این عدم همخوانی هم این نیست که دستگاه های اجرائی تعمدا اقتصاد دیجیتال را محافظه کارانه به قربانگاه برده باشند، بلکه علت این است که سرعت تنوع و تغییرات در زمینه اقتصاد دیجیتال بسیار سریع است.
وی افزود: در تمام دنیا این مساله را متوجه شدند و کشورها روش تنظیم گری و قانون گذاری را برای این حوزه های نوین و تکنولوژی های جدید مالی عوض کردند، اما ما این کار را نکردیم. یکی از بزرگ ترین این تغییرات این است که بخش خصوصی را در قالب تشکل ها، در مکانیزم تصمیم سازی و تصمیم گیری و در جلساتی که می خواهند قانونی را وضع کنند یا دستورالعملی را بنویسند، دخالت می دهند. مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۶ پیش بینی چنین روزی را کرده بودند و به دستگاه های اجرائی سفارش داشتند که حتما تشکل های بخش خصوصی در تصمیم گیری ها برای اقتصاد کشور نقش داشته باشد.
او با اشاره به اینکه باتوجه به اقتصاد دیجیتال، ما فرصت های زیادی را تا امروز سوزاندیم، اظهار داشت: همه بدین سبب است که بخش خصوصی در تصمیم سازی و تصمیم گیری دخالت ندارد، جایی را در مجلس برای تشکل های بخش خصوصی باقی نمی گذارند، جلسات را پشت درهای بسته برگزار می کنند و در یک مکانیزم ناشفاف این کار را انجام می دهد. گاهی عنوان می شود که بخش خصوصی در تدوین قانون حضور داشته، اما هیچوقت مشخص نمی گردد که این بخش خصوصی کجاست، برای اینکه بصورت تشکلات و انجمن ها حضور ندارند، بلکه ممکنست افراد خصوصی که تعارض منافع هم دارند، در این جلسات حاضر شوند.
فرصت سوزی ادامه دارد
آشتیانی با اشاره به اینکه این مساله بسیار فرصت سوز شده و متاسفانه این رویه در دولت جدید هم ادامه دارد، اضافه کرد: دولت سیزدهم سند بسیار مهمی را تحت عنوان سند تحول دولت مردمی ابلاغ کردند که جای قدردانی دارد، در مبحث چهارم صفحه ۶۹، مربوط به دارایی های دیجیتال و رمزارزش ها، مطالبی گفته شده که کشور برای تحول اقتصادی باید به سمت آنها جلو برود، اما متاسفانه این هم یک سند بالادستی است و بخشنامه های اجرائی که درحال تدوین هستند، نتیجه ای خلاف این سند را دارند.
وی با ابراز نگرانی درباره از دست رفتن نیروی انسانی بیان کرد: چه کسی پاسخگوی حداقل پنج میلیارد دلار دارایی دیجیتال است که می توانستیم ساخته باشیم و تولید نکردیم؟ چه کسی پاسخگوی این حجم از پرونده های قضایی در حوزه دارایی های دیجیتال است؟ آن هم در حالتی که کشور همسایه با ویزای طلایی و تسهیل گری قوانین که هفته پیش در حوزه بلاک چین و دارایی های دیجیتال اعلام نموده، گوی سبقت را می رباید. ما اگر یک روز سر میادین گازی مشترک نگران این بودیم که چه کسی گاز بیشتری دریافت می کند، الان سر میادین مشترک منابع انسانی و دارایی های دیجیتال نشستیم و کشورهای دیگر دیجیتال به سرعت سهم خودرا می گیرند.
مدیرعامل انجمن بلاک چین ایران افزود: چند روز پیش کنفرانس جهانی بلاک چین میامی انجام شد و شرکت تسلا سهام توییتر را خریده و اعلام نمود که می خواهد بزرگ ترین تولیدکننده دارایی های دیجیتال در جهان شود و دراین زمینه سرمایه گذاری کند، اما هیچ کس در کشور ما بابت این ترک فعل پاسخگو نیست و خطر و هشداری که امروز می دهیم این است که این رویه دارد تکرار می شود.
آشتیانی تصریح کرد: زمانی که تشکل بخش خصوصی می گوید این اتفاق باید بیفتد، گوش می دهند اما عمل نمی کنند و تصمیم ها پشت درهای بسته گرفته می شود. بخش خصوصی باید تکلیفش را بداند که آیا همچنان دیدگاه قانون گذاری و تنظیم گری سنتی می خواهد در کشور ما حاکم باشد یا یک دفعه برای همیشه می خواهیم این را بپذیریم که توسعه پایدار کشور بدون مشارکت بخش خصوصی در پروسه تصمیم گیری امکان پذیر نیست، آن هم بصورت تشکیلاتی نه انفرادی.




منبع:

1401/01/25
13:25:08
0.0 / 5
382
تگهای مطلب: اقتصاد , الكترونیك , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب