نحوه حذف نرم افزارهای جاسوسی از روی گوشی

نحوه حذف نرم افزارهای جاسوسی از روی گوشی در حالیکه تلفن های اندرویدی می توانند دارای نرم افزار جاسوسی باشند و امکان دسترسی به تقویم، گزارش تماس ها، دوربین، مخاطبین و مکان کاربران را فراهم می کنند، گوگل پلی پروتکت،  یکی از بهترین محافظ ها برای محافظت در مقابل برنامه های مخرب اندروید است.


به گزارش عصر لینک به نقل از ایسنا، صدمه پذیری امنیتی در یکی از بزرگترین عملیات های جاسوس افزار، داده های تلفن همراه حدود ۴۰۰ هزار نفر را به خطر می اندازد و این تعداد روزانه در حال افزایش می باشد. در این مورد این فقط یک برنامه جاسوس افزار مشکل ساز نیست، مجموعه کاملی از برنامه هایی مانند - Copy9، MxSpy، TheTruthSpy، iSpyoo، SecondClone، TheSpyApp، ExactSpy، FoneTracker و GuestSpy است که صدمه پذیری امنیتی یکسانی دارند.
برنامه های نرم افزار جاسوسی اغلب زیر پوشش نرم افزار ردیابی کودک فروخته می شوند، اما به علت توانایی آنها در ردیابی و نظارت روی گوشی بدون رضایت کاربر، بعنوان "stalkerware" هم شناخته می شوند. وبسایت تک کرانچ، به راه هایی اشاره می کند که میتوان با کمک آنها، برنامه های جاسوسی را از گوشی اندرویدی حذف نمود.
این برنامه ها از خارج از فروشگاه آنلاین گوگل پلی دانلود می شوند، بدون اجازه شخص روی تلفن نصب می شوند و طوری طراحی شده اند که از صفحه اصلی محو شوند تا شناسایی نشوند. امکان دارد متوجه عملکرد غیرعادی گوشی خود شوید، یا حتی زمانی که به صورت فعال از آن استفاده نمی کنید، گرمتر یا کندتر از حد معمول کار کند.
تنظیمات گوگل پلی پروتکت خویش را از راه برنامه گوگل پلی بررسی کنید و مطمئن شوید که فعال است. استاک ور به دسترسی عمیق به دستگاه شما و داده های آن متکی است و اغلب از خصوصیت دسترسی در اندروید سوء استفاده می نماید. خیلی از برنامه های بدافزار بعنوان برنامه های ساده با نام «Accessibility» یا «Device Health» پنهان می شوند. ازاین رو اگر یک برنامه دانلودشده را در گزینه های Accessibility تشخیص نمی دهید، امکان دارد بخواهید آنرا حذف کنید.
گزینه های مدیریت دستگاه بعنوان خصوصیت های دسترسی، دسترسی مشابه اما حتی گسترده تری به اندروید دارند. این گزینه های مدیریت دستگاه طوری طراحی شده اند که توسط شرکت ها برای مدیریت از راه دور تلفن های کارمندان، غیرفعال کردن خصوصیت ها و پاک کردن داده ها برای پیشگیری از از دست رفتن داده ها، استفاده می شوند. اما آنها همینطور به برنامه های جاسوسی اجازه می دهند تا صفحه نمایش را ضبط کنند و صاحب دستگاه را زیر نظر بگیرند.
گوگل پلی پروتکت، یکی از بهترین محافظ ها برای محافظت در مقابل برنامه های مخرب اندروید، چه شخص ثالث و چه در فروشگاه برنامه است. اما هنگامی که خاموش می شود، این محافظت ها متوقف می شوند و نرم افزارهای مخرب یا بدافزار می توانند خارج از گوگل پلی روی دستگاه نصب شوند. بنابراین است که stalkerware از شخصی که جاسوس افزار را نصب می کند می خواهد Google Play Protect را پیش از این که کار کند غیرفعال نماید.
به تنظیمات گوشی اندروید خود بروید، سپس برنامه های خویش را مشاهده کنید. برنامه های جاسوس افزار اغلب آیکون هایی با ظاهر عمومی دارند. به دنبال برنامه هایی با نام هایی مانند «Device Health» یا «System Service» با نمادهای عمومی باشید. این برنامه ها دسترسی گسترده ای به تقویم، گزارش تماس ها، دوربین، مخاطبین و مکان شما خواهند داشت. اگر برنامه ای را می بینید که نمی شناسید یا نصب نکرده اید، می توانید Uninstall را بزنید.
اگر نرم افزارهای جاسوسی روی گوشی شما کار گذاشته شده باشد، احتمال زیادی وجود دارد که قفل گوشی شما به راحتی قابل حدس شود. ازاین رو یک رمز عبور قفل صفحه نمایش قوی تر می تواند برای حفاظت از تلفن شما در مقابل هجوم، مفید باشد. همینطور باید از ایمیل و سایر حساب های آنلاین با استفاده از احراز هویت دو مرحله ای تا جایی که امکان دارد محافظت کنید.




منبع:

1400/12/11
21:18:06
0.0 / 5
533
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب