كتاب هایی كه بیت كوین دارند

كتاب هایی كه بیت كوین دارند عصر لینک: پرواز و رکوردشکنی بیت کوین نه فقط دنیای ماینرها و بازار معاملات این رمزارز را که تالیف و انتشار کتاب های در رابطه با خودرا نیز داغ تر کرده است؛ کتاب هایی از جنس بیت کوین به مدرسه ها، بازار رسمی نشر، دنیای منابع متن باز و هر جای دیگری راه پیدا کرده اند.


به گزارش عصر لینک به نقل از ایسنا، ۱۲ سال پیش در چنین روزی با استخراج اولین بلوک از زنجیره بیت کوین توسط خالق ناشناس آن، ساتوشی ناکاموتو شبکه بیت کوین ایجاد و این رمزارز رسما متولد و معرفی گردید.
امروز (سوم ژانویه) بیت کوین در حالی ۱۲ساله می شود که در حوزه اقتصادی پله ۳۱هزار دلاری را هم زیر پا گذاشته و مورد اعتماد خیلی از کسب وکارهای دنیا و حتی بعضی از دولت های جهان است. این ارز غیرمتمرکز در حوزه علمی نیز به کتاب های بسیاری راه پیدا کرده است و نویسندگانی از سراسر جهان درباره آن نوشته اند.
مدتی قبل، هر بیت کوین با قیمت حدودا ۲۳هزار دلار معامله شد که این به مفهوم افزایش ۱۴درصدی قیمت آن تنها در سه روز بود، این اتفاق که با رکوردزنی آن نیز همراه بود، سبب ۵۱۰ میلیارد دلاری شدن ارزش بازار این رمزارز شد و آنرا به بزرگ ترین سرویس مالی جهان تبدیل کرد.
هرچه بیت کوین ارزشمندتر می شود و اعتماد سرمایه گذاران را بیش از پیش به خود جلب می کند، بازارهای رسمی و غیررسمی کتاب هم عنوان های بیشتری را درباب آن به خود اختصاص می دهند و همزمان مخاطبان بیشتری هم در فضاهای مختلف به دنبال مطالعه درباره این رمزارز می روند. سخن رابرت کیوساکی، نویسنده کتاب «پدر پولدار پدر بی پول» هم در سال ۲۰۲۰ درباره اهمیت بیت کوین و این که «بیت کوین بخرید» از مواردی بود که توجه ها را نسبت به بیت کوین جلب کرد؛ هرچند که از هک کردن توییتر تا خرید بیت کوین توسط معترضان آمریکایی به نژادپرستی و... از دیگر عوامل مختلفی بودند که در یک سال اخیر این رمزارز را در صحنه اقتصادی و علمی مورد توجه بیشتری قرار دادند.
در این جا همزمان با ۱۲سالگی بیت کوین به معرفی بعضی از کتاب هایی که در نسخه های کاغذی، الکترونیکی و حتی منابع متن باز درباره آن نوشته شده اند، می پردازیم.


جست وجو در لیست کتاب های چاپی موسسه خانه کتاب نشان میدهد که تا کنون حدود ۴۸ کتاب درباره بیت کوین به صورت رسمی در ایران انتشار یافته اند که در بین آنها حدود ۲۲ اثر ترجمه و حدود ۲۶ اثر تالیف به چشم می خورد و این نشان از آنست که مولفان ایرانی بیش از اتکا به منابع خارجی و ترجمه منابع نوشته شده درباب بیت کوین دست به تالیف درباره آن زده اند. این درحالی است که تنها ۱۱ اثر از این میان تجدید چاپ شده اند.
بر طبق این فهرست در سال ۹۹ (تا کنون) حدود هفت کتاب در چاپ اول یا تجدید چاپ به بازار رسیده اند. این در حالیست که با وجود عمر ۱۲ساله بیت کوین اولین کتاب های منتشرشده در این لیست در سال ۹۶ یعنی حدودا سه سال پیش به بازار کتاب ایران رسیده اند و در این جا شاید بتوان نتیجه گرفت که این رمزارز تا بیش از نصف عمر خود جایی در بازار رسمی کتاب کشورمان نداشته است.
لیست آثار رسمی منتشرشده با موضوع بیت کوین در ادامه می آید:









اما ایران در حالی سومین سال بازار نشر خودرا با کتاب هایی از جنس بیت کوین تجربه می کند که در نوامبر ۲۰۱۹ خبر رسید: «بیت کوین وارد کتاب درسی دبیرستانی های فرانسه شد!»
در حقیقت اعلام گردید که فرانسه یک ماژول آموزشی برای پوشش مفاهیم بیت کوین و رمزارزها به برنامه درسی دانش آموزان دبیرستانی افزوده است.


به فضای مجازی می رسیم؛ دنیای کتاب هایی که از بیت کوین خودشان را به صفحه های مجازی رسانده اند بسیار وسیع تر از فضای رسمی نشر است؛ انگار غیررسمی بودن بیت کوین به منابع علمی آن هم سرایت کرده است!
هرچه نمودار صعودی افزایش ارزش بیت کوین شیب بیشتری می گیرد، کاربرانی که از کتاب تازه خود درباره بیت کوین خبر می دهند یا منبعی را برای مطالعه مخاطبان که کم هم نیستند معرفی می کنند افزوده می شوند. خیلی از این منابع هم به صورت رایگان عرضه می شوند. در این میان وب سایت bitcoind.me به جمع آوری این مطالب پراکنده مثل کتاب ها و مقالات ترجمه شده، خودآموزهای فارسی و معرفی رویدادهای آنلاین و حضوری درباره بیت کوین پرداخته است.
از میان کتاب های مشهور نوشته شده که جزء منابع لاتین هستند و معمولا میان علاقه مندان به رمزارزها و خصوصاً بیت کوین معرفی می گردند می توان به «۲۱ درسی که از بیت کوین یاد گرفتم» نوشته "Dergigi"، «کتاب کوچک بیت کوین» نوشته "Alex Gladstein"، «تسلط بر بیت کوین» نوشته "Andreas Antonopoulos" و... اشاره نمود.
ولی بیت کوین نه فقط به کلمات که حتی گاهی به رنگ و شکل کتاب ها هم نفوذ کرده است؛ در بین منابع مختلف یکی از مشهورترین کتاب هایی که درباره بیت کوین نوشته شده کتابی است متن باز با عنوان «Mastering Bitcoin» که در سایت گیت هاب بارگذاری شده و برای عموم قابل دسترس است. گفته می شود که این کتاب در فصل های نخست به شرح نحوه عملکرد شبکه بیت کوین می پردازد.
سایت گیت هاب جایی است که به دنیای نرم افزارهای آزاد رنگ و شکل ملموس تری بخشیده است؛ عموم برنامه نویسان جهان می توانند با عضویت در این سایت به صورت تیمی پروژه های کدنویسی خودرا انجام دهند، اغلب کمپانی ها یا غول های دنیای نرم افزار سورس های خودرا در این جا به اشتراک می گذارند و از این طریق با بهره گیری از دسترسی به منابع متن باز پروژه ها همیشه ارتقا خواهند یافت. ضمنا سورس بیت کوین نیز در گیت هاب قابل مشاهده می باشد.
اما صحبت از بیت کوین و کتاب های آن که در بین علاقه مندانش به میان می آید، بعید است نام نابغه کوچک این حوزه مطرح نشود؛ اندرو کوری، نویسنده کتاب «راهنمای نهایی بیت کوین» و نابغه کوچک بیت کوین حالا پسر حدودا ۱۴ساله ای است که البته چند سال قبل این اثر را نوشت. در سال ۲۰۱۸ نسخه الکترونیکی این کتاب با قیمت ۲.۹۹ دلار و نسخه کاغذی آن نیز با قیمت ۹.۹۹ دلار عرضه می شد.


آیا بیت کوین بعد از این نیز به پرواز خود تا ۵۰هزار دلاری شدن ادامه خواهد داد تا مولفان بیشتری را هم به دنبالش دست به قلم کند، یا برمبنای عقیده برخی این صعود سرانجام خوشی ندارد و سقوط خواهد کرد؟




منبع:

1399/10/14
19:17:18
0.0 / 5
1016
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب