ضرورت آگاهی بخشی به نوجوانان از راه پلت فرم ها

ضرورت آگاهی بخشی به نوجوانان از راه پلت فرم ها به قول معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، حضور نوجوانان در فضای مجازی نیازمند اعمال مسئولیت اجتماعی رایج در پلت فرم هاست و  آگاهی بخشی كاربران از سنین پایین بسیار موثرتر خواهد بود.


به گزارش عصر لینک به نقل از ایسنا، پیش تر در ساختار دولت - ملت حوزه قضایی در مرزهای جغرافیایی کشورها تعریف می شد، اما امروز با گسترش فضای مجازی و تسری آن بر تمامی ابعاد زندگی بشر مرزهای جغرافیایی معنای سابق را ندارد و در هر سکو (پلتفرم شبکه های اجتماعی، خدمات و...) مرز تعریف متفاوتی دارد ازاین رو باید حوزه قضایی و چگونگی اعمال اراده در فضای جدید بازتعریف شود.
پیش از این سید ابوالحسن فیروزآبادی -رئیس مرکز ملی فضای مجازی- با اشاره به اینکه شبکه ملی اطلاعات، شبکه ی شبکه هاست، گفته بود: این شبکه های مختلف می توانند داخلی باشند یا خارجی و قرار بر قطع هیچ شبکه یا پلت فرم خارجی نیست، مگر اینکه آن پلت فرم از قوانین ایران تبعیت نکند و اثرات امنیتی مخرب وسیعی داشته باشد که قانون حکم می کند اقدامات قانونی به عمل بیاید.
وی همینطور خاطرنشان کرده بود: قرار نیست شبکه ملی اطلاعات در ابتدای امر، فیلتر کند، البته اگر از قوانین ایران تبعیت نکنند و روی پلت فرم هایشان موارد غیرقانونی به حدی باشد که تولید مسائل فرهنگی، اجتماعی سیاسی و امنیتی ایجاد نماید، تدابیری جهت پالایش این پلت فرم ها صورت می گیرد.

چالش های حضور نوجوانان در فضای مجازی
در این راستا به نقل از سازمان فناوری اطلاعات، امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تبیین چالش های حضور نوجوانان در فضای مجازی به قابلیت های موجود در جهت واپایش یا کنترل در این حوزه پرداخت.
وی با اشاره به اینکه دنیای مجازی، بازتاب دنیای واقعی است و در کنار فرصت ها و امکاناتی که به همراه دارد، تهدیداتی هم چاشنی آن است، اظهار داشت: اقدامات اصلی در جهت واپایش کودکان و نوجوانان در سه سطح خلاصه می شود. سطح یک یا همان سطح کاربر که مهم ترین بخش آن آگاهی بخشی به کودک و نوجوان است که ناشی از تحت تاثیر قرارگرفتن زندگی واقعی از مخاطرات فضای مجازی است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات افزود: سطح دوم، کمک گرفتن از ابزارهایی است که بدین منظور طراحی شده اند که شامل دو دسته است. دسته ای که به صورت شخصی مورداستفاده قرار می گیرد و در چارچوب PC یا parental control موجود است که در نهایت به شناسایی اقدامات فرزندان در فضای مجازی می انجامد. دسته دوم هم مسئولیت های اجتماعی در نظر گرفته شده در سکوهای مجازی(platform) برای کاربران است. سطح سوم هم متوجه مسئولیت های لایه دولت و حاکمیت است که نقش قابل توجهی را ایفا می کند.
ناظمی در مورد ارزیابی مبحث فیلترینگ و نقش آن در واپایش حضور نوجوانان در فضای مجازی خاطرنشان کرد: اعمال فیلترینگ در هفت مبحث مورد اجماع جهانی در این عرصه قرار دارد. این حوزه ها شامل سوءاستفاده های مالی(فیشینگ)، سوءاستفاده از کودکان، عضوگیری گروه های تروریستی، ترویج خشونت، ارائه اطلاعات نادرستی که به حوزه سلامت انسان ها بازمی گردد، برهنه نگاری و ارائه بدافزارهاست.

آگاهی بخشی کاربران از سنین پایین بسیار موثرتر است
وی با اشاره به اینکه ارائه آموزش الکترونیکی در کنار آموزش حضوری، یک نیاز جدی است، اضافه کرد: آگاهی بخشی کاربران از سنین پایین بسیار موثرتر خواهد بود و حتی لازم است به صورت بخشی از برنامه آموزشی لحاظ شود. گرچه تا پیش از هفت سالگی، میزان استفاده از ابزارهای هوشمند مانند تبلت و گوشی نباید بیشتر از دو ساعت باشد، اما به علت شرایط همه گیری کرونا در عمل استفاده از ابزارهای هوشمند افزایش یافته است.
معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به این سؤال که آیا از عملکرد مسولان در عرصه تولید محصولات فرهنگی برای نوجوانان رضایت دارد یا خیر، اظهار داشت: در وضعیت کنونی، ظرفیت های موجود در این عرصه به جای تولید محتوا، بیشتر به توسعه پلت فرم ها معطوف شده است و زمانی در این عرصه موفق خواهیم بود که تولید محتوای بهتری داشته باشیم.





منبع:

1399/08/20
12:17:27
5.0 / 5
1249
تگهای مطلب: آموزش , ابزار , الكترونیك , بدافزار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب