عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات:

اعدام شبكه های اجتماعی حكم می خواهد!

اعدام شبكه های اجتماعی حكم می خواهد! عصر لینك: عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات مسدود كردن شبكه های اجتماعی را به اعدام آنها تشبیه كرد و درباره حمایت های مالی از آنها اظهار داشت: اصلی ترین مشكل پیام رسان های داخلی مساله اعتماد است و با تزریق پول این اعتماد تولید نمی گردد.


خسرو سلجوقی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینكه هم اكنون مشكل اصلی پیام رسان های داخلی پول نیست، اظهار نمود: در كشور ما برای حل هر مشكلی از همان ابتدا می خواهیم پول بدهیم. در حالیكه اصلی ترین مشكل پیام رسان های داخلی افزایش و حفظ اعتماد است و این اعتماد در چند بخش مطرح می گردد. یك بخش اعتماد سرمایه گذاری است. با تزریق پول این اعتماد تولید نمی گردد و اگر این اعتماد تولید شود، مردم سرمایه گذاری خواهند كرد.

او با اشاره به اینكه اگر اعتماد وجود نداشته باشد، سرمایه گذاری اتفاق نمی افتد، خاطرنشان كرد: آنگاه ما مجبوریم دولت را برای سرمایه گذاری انتخاب نماییم و این مفهوم پیام رسان را زیر سؤال می برد. اگر امنیت وجود داشته باشد، چرا صداوسیما باید بخواهد سرمایه گذاری كند؟ چرا فلان نهاد و ارگان بخواهد سرمایه گذاری كند؟ از همین جا بی اعتمادی شروع می شود؛ با وجود اعتماد، بخش خصوصی وارد می شود، ازاین رو حمایت مالی اصلاً تأثیرگذار نیست، زیرا مبحث اصلی نداشتن پول نیست، اگر مبحث اصلی مالی بود، بخش حاكمیتی می توانست سرمایه گذاری كند.

عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات اعتماد كاربر را بخش دیگری از این اعتمادسازی دانست و اضافه كرد: اگر شما بهترین پیام رسان را هم داشته باشید و كسی نخواهد استفاده نماید، كافی نیست. ازاین رو اعتماد كاربر باید به نحوی جلب شود كه از پیام رسان استفاده نماید. جلب این اعتماد هم روش های مختلف دارد. یك بخش به مقوله فنی برمی گردد. كافی است سراغ یك پیام رسان داخلی بروید و ببینید چند خدمت می دهد و آیا با پیام رسان های خارجی قابل مقایسه است؟ پشتیبانی از كاربران هم مبحث دیگر است اما از آنجائیكه این پیام رسان ها هنوز به تعداد بالایی كاربر نرسیدند، نمی توان این مورد را در نظر گرفت و ممكن است بخش عمده ای از پیام رسان ها این قابلیت را داشته باشند.

رفتارهای خوبی با فضای مجازی نشده است

سلجوقی ادامه داد: بخش دیگر این است كه مردم اعتماد ندارند و اتفاقی كه می افتد پایدار می باشد. اطلاعات امنیتی هم سر جای خودش است. این كه برخی نگرانی دارند واحدهای نظارتی و امنیتی اطلاعاتشان را بگیرند و ضد خودشان استفاده كنند. همین نگاه ها مانع است. در كشور ما قوه قضاییه و بخش های امنیتی رفتارهای خوبی با فضای مجازی نداشتند، برای مثال ما در وبلاگ نویسی جزو چند كشور اول مطرح در دنیا بودیم، اما برخوردهای نامناسب باعث شد این اعتماد از بین برود. اكنون این اعتماد باید برگردد كه كار دولت هم نیست و یك كار چند نهادی است.

وی با اشاره به مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره پیام رسان ها بیان كرد: در این مصوبه به معاون اول قوه قضاییه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان صداوسیما و بانك مركزی اشاره شده است. یكی از اقداماتی كه قوه قضاییه می تواند انجام دهد این است كه بخشنامه صادر كند هیچ قاضی اجازه بستن موقت و غیرموقت شبكه های اجتماعی را ندارد، مگر این كه در دادگاه اثبات شد تخلفی صورت گرفته و حكم محكومیتش صادر شده و رئیس قوه قضاییه آن را تأیید كند، یعنی باید چند مرحله طی شود. چنین مصوبه ای اعتماد زیادی بوجود می آورد. همانند رفتار با یك اعدامی است كه در مورد احكام اعدام نیاز به تأیید رییس قوه وجود دارد.

عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات مسدود كردن شبكه های اجتماعی را در حكم اعدام آنها دانست و اظهار داشت: در بند شش مصوبه شورای عالی فضای مجازی نوشته شده قوه قضاییه موظف است به منظور صیانت از حقوق شهروندی، حریم خصوصی، امنیت عمومی، اعتمادسازی، آیین نامه ای را در جهت حمایت حقوقی از تداوم كسب وكار و فعالیت پیام رسان های اجتماعی داخلی و بازبینی مصادیق محتوای مجرمانه ظرف مدت یك ماه تدوین و به شورا ارائه نماید. تاریخ این مصوبه ۲۱ مرداد سال جاری است. اكنون قوه قضاییه باید بگوید در این زمینه چه كار كرده است. همین طور سایر دستگاه ها و نهادها پاسخگوی اقدامات مصوبه ۲۱ مردادماه باشند كه باید ظرف مدت یك ماه اقدام می كردند.




1396/11/03
13:38:28
4922
5.0 / 5
این پست عصر لینک را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب