دوستاتو اد كن، پول در بیار!

دوستاتو اد كن، پول در بیار! به گزارش عصر لینك «با دعوت و اد كردن افراد به كمپین انتخابات مجلس ۹۸ علاوه بر كمك به كشور درآمدزایی كن.» چند دقیقه غفلت از گوشی تلفن همراه كافی است تا ببینید ظرف همان دقایق به گروهی احیانا با نام انتخابات اضافه شده اید در كنار خود نام دوستان و آشنایانتان را هم می بینید و مدت ها گروه را بالا و پایین می كنید تا ببینید چه كسی شما را به این گروه افزوده است تا از خرید و فروش شما صدها و بلكه میلیون ها تومان به جیب بزند البته رقم های پیشنهادی چنان وسوسه انگیز هستند كه حتی می تواند دل قربانی ها را هم به لرزه دربیاورد تا این چرخه برای دومین بار هم تكرار شود.



به گزارش عصر لینك به نقل از ایسنا، «اعتماد» در ادامه نوشت: برای مثال یكی از این گروه ها در همان اطلاعات كانال نوشته است كه به ازای افزودن ۲۰۰ نفر مبلغ ۳۸۵ هزار تومان می پردازد، این ارقام در كانال های دیگر متفاوت می باشد، كانال دیگری با ۲۷ هزار عضو و به ادعای خودش با نزدیك شدن به روز انتخابات، قیمت های خویش را دو برابر كرده است و به ازای افزودن ۴۰۰ نفر یك میلیون و دویست هزار تومان هزینه می پردازد و با انتشار مدام رسیدهای پرداخت ادعا می كند كه تقلب و دغلی در كار ندارد. اما این تمام ماجرا نیست، «پكیج های ویژه انتخابات» كه تا قیمت ۷ میلیون و ۵۰۰ تومان هم فروخته می شوند، پكیج های ویژه ای هستند كه مخصوص كاندیدهای انتخابات مجلس یازدهم طراحی شده اند تا از این طریق كاندیدها بتوانند تا حدود ۵ هزار لایك اینستاگرام و ۵ هزار بازدید مطلب در اینستاگرام را علاوه بر دیگر فالوورهای فیك بخرند.

در این بازار مكاره كه چه واقعی ها و چه غیرواقعی ها به خرید و فروش گذاشته شده اند، چه خطراتی وجود دارد و آیا می توان به چنین كسب و كارهایی اعتماد كرد؟ آیا این پرداخت ها واقعی است؟ در شرایطی كه خالی كردن تمام لیست مخاطبان مان در یك گروه تلگرامی می تواند رقمی معادل دستمزد یك ماه مان را صرفا در یك روز برایمان داشته باشد، آیا چنین اقدامی از بعد اخلاقی مسئله ای ندارد؟

دعوت ناخوشایند اجباری

«كاری كه از ابتدا ناسالم می باشد در ادامه هم ناسالم تر خواهد شد.» «پوریا آستركی» كارشناس شبكه های اجتماعی با اشاره به خشت اول این گروه های تلگرامی كه در همان ابتدا كج گذاشته شده است، تاكید می كند كه چنین سازوكاری، دو مشكل حقوقی و اخلاقی دارد، اولی اینكه «نمی توان با پرداخت پول جامعه ای را بعنوان جامعه رای دهنده تشكیل داد، چه با ابزار توییتر، چه اینستاگرام و چه تلگرام.»

دریافت پول به ازای اضافه كردن تعداد مشخصی كاربر به گروه های تلگرامی به زعم آستركی می تواند بعنوان اقدام غیرقانونی و مجرمانه تلقی شود و این نكته بیشتر از پرداخت شدن یا نشدن مبالغ معهود اهمیت دارد. اضافه كردن دوستان، آشنایان، اعضای خانواده و همكاران به چنین گروه هایی با اینكه شاید بتواند منبع درآمدی برای اشخاص ایجاد كند اما در وهله اول هزینه سنگینی را بر دوش همین افراد خواهد گذاشت. این كارشناس تاكید می كند كه «نمی توان كسی را بدون خواست و اراده به گروه هایی اضافه كرد.» بیرون آمدن از این گروه ها هم زمانبر است و هم اگر بموقع انجام نشود، می تواند مسائل دیگری را ایجاد كند.

نا امن برای همه گروه ها

دعوت ناخواسته دیگران به چنین گروه هایی می تواند احتمال به خطر افتادن امنیت اطلاعات شخصی و بانكی افراد را بالا ببرد.

آستركی با اشاره به بدافزارهایی كه امكان دارد در این گروها فعال باشند، می گوید: «با توجه به تعداد بالای كاربرانی كه در این گروه ها حاضر هستند، امكان دارد لینك هایی در این گروه ها منتشر شود كه كلیك روی آنها عواقبی را چون فیشینگ به همراه داشته باشد.»

به تاكید این فعال رسانه ای، خیلی از سرقت های كامپیوتری ریشه در همین گروه های تلگرامی دارند، كلاهبرداری هایی كه اطلاعات بانكی، رمز دوم، تصاویر شخصی و سایر اطلاعات مجازی را از حساب كاربران به دست سودجویان می سپارند. این اتفاق به نظر آستركی بسیار می تواند محتمل باشد چونكه برای جمع شدن كاربران در این گروه ها، هزینه هایی شده و برای جبران مبالغ مصرف شده، اتخاذ چنین روش هایی دور از ذهن نیست.

اعداد فریبنده

چطور امكان دارد گروه هایی در آستانه تبلیغات انتخابات مجلس یازدهم به ازای افزودن ۱۰۰ نفر مبلغ یك میلیون تومان بپردازند در صورتیكه سایت هایی كه به صورت تخصصی به خرید و فروش كاربر و لایك و بازدید مشغول هستند، «۱۰ هزار ممبر واقعی به روش اد اجباری» را ۱۵۰ هزار تومان می فروشند. «اد اجباری» روشی است كه در آن كاربرانی كه از نسخه های غیررسمی تلگرام استفاده می نمایند در واقع خرید و فروش می شوند و بدون اختیار می توانند به عضویت چنین كانال هایی آیند. در واقع مبلغی كه این كانال های انتخاباتی پیشنهاد می دهند، بارها بیشتر از قیمت هایی هستند كه سایت های خرید و فروش ممبر مشخص كرده اند.

پوریا آستركی هم از چارچوب دقیق قیمت های این بازار ابراز بی اطلاعی می كند و می گوید كه امكان دارد گروهی با ۵ هزار فالور از ۱۰۰ هزار تا چند میلیون تومان فروخته شود. این نرخ به واقعی بودن كاربران و تعامل آنها بستگی دارد با این وجود خرید و فروش صفحات در توییتر ممنوع می باشد اما در اینستاگرام و تلگرام حتی با ربات می توان ایجاد كاربر كرد و این كاربرها به صورت عمده خرید و فروش شوند.

امان از این بازار

با بررسی تنظیمات تلگرام و دیگر شبكه های اجتماعی می توان از افزوده شدن به چنین گروه هایی در همان گام اول جلوگیری كرد. این موثرترین اقدامی است كه به زعم این كارشناس شبكه های اجتماعی می تواند، حریم شخصی افراد در شبكه های مجازی را مصون نگاه دارد. خروج بموقع از این گروه ها امكان اینكه افراد بیشتری به شماره تلفن، تصاویر پروفایل، اطلاعات بانكی و موارد دیگر دست یابند را می كاهد. به زعم آستركی این احتمال هست كه كاندیدهایی كه كار تبلیغاتی موثر انجام می دهند احیانا از این گروه ها استفاده نكنند.

در این صورت امكان دارد چنین گروه هایی بعدها برای خرید و فروش موارد دیگری به كار روند. به هر حال شبكه های اجتماعی فرصت های مشروع درست و موثری برای تبلیغات دارند و دست آویختن یك كاندیدای مجلس به چنین شیوه هایی این سوال را بوجود می آورد كه آیا آن شخص لیاقت نمایندگی جامعه ای را دارد یا خیر.




1398/11/26
21:02:09
5.0 / 5
4191
تگهای مطلب: ابزار , اینستاگرام , بدافزار , تلگرام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب