همه آیفون های ایكس در بازار قاچاق اند

همه آیفون های ایكس در بازار قاچاق اند آیفون ایكس از روز یكشنبه هفته آینده به بازارهای جهانی وارد می گردد و افرادی كه به ثبت سفارش برای واردات رسمی این كالا پرداخته اند تابحال این كالا را وارد نكرده اند؛ ازاین رو اگر هم آیفون ایكسی در بازار ایران باشد، قاچاق است و در صورت خریداری، موفق به دریافت سرویس نخواهد شد.


به گزارش عصر لینك به نقل از ایسنا، طبق آمارهای غیررسمی، سالیانه بین ۱۲ تا ۱۴ میلیون گوشی همراه وارد می گردد كه در بهترین شرایط تنها پنج تا ۱۰ درصد آن ها قانونی هستند و دولت نمی تواند مقدار چشمگیر عوارض قانونی واردات این گوشی ها را با تعرفه ی گمرك واردات ۵ تا ۶ درصد دریافت كند. اما اكنون دولت با استفاده از طرح رجیستری كمر همت به جلوگیری از قاچاق گوشی بسته است. البته نگرانی هایی برای خریداران درباره خرید گوشی های قاچاق و از كار افتادن آن ها به وجود آمده است.

اگرچه بعد از آغاز فاز مانیتورینگ، قیمت گوشی ها به صورت حبابی افزایش پیدا كرد، اما بعد از گذشت چند روز كه به سفارش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تقاضای بازار كم شد، قیمت ها دوباره كاهش یافت؛ ضمن اینكه فروشگاه های معتبر عرضه كننده گوشی تلفن همراه بعد از اجرای طرح، قیمت ها را افزایش ندادند. همینطور فروشگاه های اینترنتی معتبر كه موبایل هایشان قاچاق نیست، مدل نام برده توسط سخنگوی طرح رجیستری را در سبد فروش خود ندارند.

البته همان گونه كه مسوولان بارها تاكید كردند، طرح رجیستری به یكباره برای همه ی مدل گوشی های موجود در بازار اجرا نمی شود. با عنایت به حجم زیاد گوشی های قاچاق موجود در بازار، دولت طرح رجیستری را تدریجی و مدل به مدل اجرا می كند تا فرصت كافی برای فروش گوشی های قبلی كه به صورت غیر قانونی وارد بازار شده اند، به وجود آید. ازاین رو مردم نباید نگران خرید همه ی گوشی ها باشند. البته مطابق وعده های داده شده اكنون باید اعلام مدل های اولیه آغاز شود.

آیفون های ایكس قاچاقی رجیستر نمی شوند

حمیدرضا دهقانی نیا - سخنگوی طرح رجیستری - درباره وضعیت گوشی های آیفون جدید اظهار كرده است: تا اطلاع ثانوی گوشی های آیفون ایكس یا ۱۰ موجود در بازار قاچاق بوده و در صورت خریداری آنها، مردم از جانب اپراتورهای تلفن همراه موفق به دریافت سرویس نخواهند شد.

وی با مخاطب قرار دادن مردم اظهار داشت: با عنایت به قاچاق بودن این نمونه ها بطور قطع با اجرای طرح رجیستری، این گوشی ها هیچ گونه سرویسی نخواهند گرفت. بهتر است مردم آنها را خریداری نكرده یا اصالت گوشی را با استفاده از تماس با *# ۰۶# و دریافت كد IMEA مربوطه و پیامك كردن آن به شماره ۷۷۷۷ احصاء كنند. در این زمینه باید توجه داشت كه اكنون تنها این مورد مربوط به این مدل خاص بوده و لازم نیست مردم گوشی های دیگر خویش را با این سامانه پیگیری كنند.

سخنگوی طرح رجیستری با اشاره به اینكه قرار است در بازارهای جهانی آیفون X از روز یكشنبه هفته آینده وارد شود، اضافه كرد: تابحال افرادی كه برای واردات این گوشی ها به ثبت سفارش برای واردات رسمی پرداخته اند، كالای خویش را وارد نكرده اند و مشخص است آنچه از این گوشی وارد كشور شده باشد، قاچاق است. برهمین اساس به مردم اخطار داده می گردد كه از خرید این گوشی ها خودداری كنند.

دهقانی نیا در پاسخ به این سوال كه معرفی مدل ها و برندهایی كه قرار بود طرح رجیستری با آنها آغاز شود به كجا رسیده است؟ اظهار نمود: این مورد در وزارت ارتباطات در حال بررسی است و به نظر وزیر ارتباطات منوط شده است. بعد از اعلام این مدل ها هم مردم می توانند از همین طریق استعلام بگیرند تا با خرید گوشی های قاچاق مواجه نشوند.

موفقیت رجیستری با اعطای كافی مجوز واردات

از طرف دیگر، رمضانعلی سبحانی فر -رئیس كمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات كمیسیون صنایع و معادن مجلس- با اشاره به اینكه رجیستری با اعطای مجوز واردات به اندازه كافی می تواند موفقیت آمیز باشد و جای نگرانی از كمبود گوشی نیست، اظهار داشت: واردكنندگان اصلی در راه هستند و در انبارها گوشی به اندازه كافی وجود دارد. به همه برندها مجوز واردات داده می گردد. برند خاصی مثل اپل كه نمایندگی رسمی ندارد هم به صورت غیر مستقیم در كشور از جانب نمایندگانی پشتیبانی می گردد.

وی با اشاره به اینكه با اجرای طرح رجیستری جلوی بیش از ۸۰ درصد قاچاق تلفن همراه گرفته می شود، اظهار داشت: برپایه یك تفسیر با اجرای طرح رجیستری جلوی قاچاق حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان گرفته می شود، اما به نظر ما این مبلغ بیشتر از این است چون در مورد یكی از گوشی های معروف فقط یك و نیم میلیارد دلار واردات آن است كه با احتساب ۸۰ درصد قاچاق این گوشی در كنار سایر مارك های تلفن همراه می توان گفت كه با طرح رجیستری جلوی حدود ۸۰۰۰ میلیارد تومان قاچاق گرفته می گردد.

در نهایت خرید چه به صورت حضوری از واحدهای صنفی دارای جواز و چه اینترنتی از فروشگاه های دارای نماد الكترونیكی، با استعلام اصالت تجهیز و دریافت فاكتور معتبر با درج IMEI، خرید مطمئنی خواهد بود. علی رغم همه ی این تهمیدات، اگر فروشنده به مشتری گوشی قاچاق فروخت، خریدار باید كالا را به فروشنده پس بدهد. اگر فروشنده از پس گرفتن گوشی امتناع كرد هم مشتری می تواند با رجوع به سامانه سازمان تعزیرات حكومتی در قسمت «ثبت شكوائیه» مبحث را پیگیری كند.




1396/08/12
23:30:25
5.0 / 5
4838
تگهای مطلب: اینترنت , فناوری , وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب