آذری جهرمی در مجلس مطرح كرد؛

تدوین لایحه حفظ حریم خصوصی در پیام رسان های بومی

تدوین لایحه حفظ حریم خصوصی در پیام رسان های بومی عصر لینك: وزیر ارتباطات، از تدوین لایحه حفظ حریم خصوصی افراد در پیام رسان های بومی اطلاع داد.



به گزارش عصر لینك به نقل از مهر، محمدجواد آذری جهرمی بامداد امروز در جلسه مشترك كمیسیون اقتصادی و كمیسیون امنیت ملی مجلس در مورد تهدیدات اقتصادی تلگرام تصریح كرد: در صورت ادامه فعالیت تلگرام، مرجع اعتماد در حاكمیت تغییر می كند. هم اكنون مردم پول خویش را در بانكها سرمایه گذاری می كنند و ملك خویش را در مركز ثبت اسناد ثبت می كنند. حاكمیت ها با استفاده از نهادهایی كه محل اعتماد مردم هستند، حاكمیت می كنند اما در صورت استقرار با بلاك چین مراجع اعتماد تغییر خواهد نمود.
وی اضافه كرد: رمزهایی مثل بیت كوین و اتریوم یكی از خصلتهایشان غیر متمركز بودن و زیرسوال بردن نظام های بانكی است. با استقرار نظام گرام، مرجع اعتماد عوض می گردد. كشورهایی كه به دنبال استقرار رمز الكترونیك بومی هستند، می خواهند مرجع اعتماد باشند.
آذری جهرمی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص اینكه اگر در مقابل فضای مجازی منفعل باشیم حاكمیتمان دچار خدشه می شود، اظهار داشت: حجم تبادلات بیت كوین در صرافی های تهران بسیار بالا و تكان دهنده است و به خاطر كاهش نرخ بیت كوین، افراد ضرر های مالی زیادی كردند.
وزیر ارتباطات ارزهای الكترونیكی را یك فرصت خواند و تصریح كرد: اگر در مقابل این ارزها ساكت بنشینیم، این ارزها تبدیل به تهدید می شوند.
اقدامات وزارت ارتباطات برای پشتیبانی از پیام رسان های داخلی؛ وام كم بهره، پهنای باند، استقرار سرویس های دولت الكترونیك
وی در تشریح اقدامات وزارت ارتباطات در پشتیبانی از پیام رسان های داخلی اظهار داشت: وزارت ارتباطات كوشیده منابع مالی كم بهره در اختیار پیام رسان های داخلی قرار داده و پهنای باند مورد نظر آنها را تامین كند. علاوه بر این، سرویس های دولت الكترونیك روی این پیام رسان ها فعال گشته است.
آذری جهرمی ادامه داد: ۵ میلیارد تومان به پیام رسان های داخلی اختصاص دادیم كه یكی از پیام رسان ها وام مورد نظر را با عرضه سفته و با تنفس ۱۸ ماهه دریافت كرده است. تعداد كاربران این پیام رسان ها رشد قابل توجهی داشته كه امیدواركننده است.
وزیر ارتباطات در تشریح رابطه پیام رسان ها و فضای رسانه اظهار داشت: دشمنان ما را در تحریم قرار داده اند ازاین رو ایران نمی تواند از ظرفیت فضای مجازی برای اشتغال استفاده نماید. در مورد خرید و فروش گرام هم تلگرام ما را تحریم كرده است. اگر از زیرساخت پیام رسان ها بتوان برای سیاست های پولی استفاده كرد، فرصت بزرگی برای رشد اشتغال با استفاده از پیام رسان های بومی تولید می گردد اما متاسفانه آنچه در پیام رسان ها غالب شده بحث استفاده رسانه ای از پیام رسان ها است.
وی ادامه داد: به علت ظرفیت كانال در تلگرام، رسانه ها به سمت تلگرام هجوم برده اند. این در شرایطی است كه در دنیا بحث پیام رسان ها و رسانه ها جدا است.
آذری جهرمی در بخش دیگری از اظهارات خود در مورد امنیت پیام رسان های داخلی اظهار داشت: قوانین متعددی در قانون اساسی، قانون مدنی و قانون مجازات اسلامی در حوزه پیام رسان ها وجود دارد و دقیقاً مشخص شده است كه دسترسی غیر مجاز به اطلاعات مردم چه شرایط و چه مجازات هایی دارد. در شورای عالی فضای مجازی هم بحث مفصلی در این خصوص انجام شد.
وزیر ارتباطات اظهار داشت: در آئین نامه شورای عالی فضای مجازی اعلام شده است كه بر مبنای چه مجوزهایی امكان دسترسی به اطلاعات مردم وجود دارد.
باید مكانیزم صدور حكم قضایی برای دسترسی به اطلاعات مردم در پیام رسان های داخلی شفاف سازی شود
وی با تاكید بر اینكه تنها با حكم قضایی امكان این دسترسی وجود دارد، اظهارداشت: باید برای مردم شفاف سازی شود كه مكانیزم صدور حكم قضایی برای دسترسی به اطلاعات مردم چیست.
آذری جهرمی خاطرنشان كرد: تاكید مراجع عظام، دین و مقام معظم رهبری ضامن خوبی برای صیانت از اطلاعات مردم در فضای پیام رسان های داخلی است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: سیاهنمایی هایی كه در مورد امنیت پیام رسان های داخلی می شود، از جانب كسانی است كه علاقه مند نیستند زیرساختهای اقتصاد الكترونیك در كشور ما رشد كند. اگر بخواهیم در حركت بین المللی در استفاده از دولت الكترونیك و دیجیتال سهیم باشیم باید از پیام رسان های داخلی استفاده نماییم.
وی همینطور از تهیه لایحه دو فوریتی در مورد حفظ حریم خصوصی در پیام رسان های داخلی اطلاع داد و اظهار داشت: تكالیف قانونی برای امنیت پیام رسان های داخلی در این لایحه قید شده است تا از داده ها و اطلاعات مردم حفاظت كند.
آذری جهرمی با انتقاد از سیاهنمایی ها، فضاسازی ها و شایعه سازی ها در مورد امنیت پیام رسان های داخلی اضافه كرد: برای رئیس یكی از پیام رسان های داخلی چند وقت قبل حكم قضائی صادر شد، چون این فرد اطلاعات شخصی كاربران خویش را به مرجع انتظامی نداده بود.
وی خاطرنشان كرد: باید از پیام رسان های داخلی حمایت نماییم و چارچوب های حمایتی در برابر حكم قضایی برای آنها فراهم نماییم. متأسفانه طبق قانون فعلی اگر مطلب خلافی بر روی پیام رسان ها منتشر شود، مسئولیت آن بر عهده رئیس پیام رسان است كه در دنیا چنین چیزی وجود ندارد.
آذری جهرمی تاكید كرد: لایحه تهیه شده در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با قید دو فوریت بزودی در مجلس عرضه خواهد شد.
وی اظهار داشت: ما جنگ، تحریم و توسعه را با حضور مردم پشت سر گذاشتیم. مشكلات فضای مجازی هم باید با حضور مردم حل شود و برای هر حركتی باید افكار عمومی را مدنظر داشته باشیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاكید بر اینكه بومی كردن پیام رسان ها به معنای قطع ارتباط با دنیا نیست، تصریح كرد: این كار به معنای گرفتن سهم ایران در بازار جهانی است.
آذری جهرمی از صدا و سیما خواست از افراد غیرسیاسی و فنی برای تشریح نقشه راه توسعه الكترونیك و دیجیتال كشور دعوت كند و اظهار داشت: پیام رسان ها بخش كوچكی از نقشه توسعه دیجیتال كشور هستند.
تلگرام دستاورد دولت تدبیر نیست
وی اضافه كرد: همه بخش های كشور متأثر از پیام رسان ها هستند و در این خصوص باید وحدت كلام اجرا شود. نباید در حاكمیت در این خصوص دو دستگی وجود داشته باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همینطور خاطرنشان كرد: دستاورد دولت، تلگرام نیست؛ دستاورد دولت، توسعه فناوری دیجیتال است.

1397/01/21
14:34:19
5.0 / 5
4687
تگهای مطلب: اقتصاد , الكترونیك , تلگرام , دولت الكترونیك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب