یك كارشناس حوزه ارتباطات و رسانه:

همه جای دنیا برای فعالیت پلت فرم های بین المللی قانونگذاری شده است

همه جای دنیا برای فعالیت پلت فرم های بین المللی قانونگذاری شده است به گزارش عصر لینک، یک کارشناس حوزه ارتباطات و رسانه اظهار داشت: در همه جای دنیا سرویس دهنده و سرویس گیرنده در فضای مجازی ملزم به رعایت قوانین حاکم بر جغرافیای عرضه سرویس هستند.



پوریا هادی پور کارشناس حوزه ارتباطات و رسانه در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد قوانین فعالیت پلت فرم های بین المللی در کشورهای مختلف اظهار نمود: ابتدایی ترین و مهم ترین موضوعی که در همه جای دنیا سرویس دهنده و سرویس گیرنده در فضای مجازی باید ملزم به آن باشند، رعایت قوانین حاکم بر جغرافیای عرضه سرویس است. بعنوان مثال پلت فرم واتس اپ و کاربران استفاده کننده از این پلت فرم مثلا در کشوری مثل ترکیه باید تابع قوانین این کشور باشند.
هادی پور اضافه کرد: مشکلی که در کشور ما وجود دارد، اینست که مردم از قوانین استفاده از پلت فرم ها در دنیا بی خبر هستند و استفاده بدون چارچوب از این فضا سبب شده این تصور در آنها ایجاد شود که نیازی نیست یک سری از قوانین را رعایت نمایند. بنابراین هر موقع صحبت از قانونگذاری در این فضا می شود، مردم واکنش منفی نشان می دهند.
این کارشناس حوزه ارتباطات و رسانه خاطرنشان کرد: اقدام درست اینست که پیش از آنکه یک پلتفرمی وارد کشور شود، برای آن پلت فرم و کاربرانش قوانین لازم ایجاد و به سرویس دهنده و سرویس گیرنده اطلاع داده شود و آنها در صورت پذیرش قوانین، فعالیت خویش را آغاز کنند. همینطور سرویس دهنده و سرویس گیرنده باید مسائل فرهنگی و اقتضائات جامعه را رعایت نمایند و در صورت نقض این مورد باید با آنها برخورد شود.
وی افزود: در هیچ جای دنیا این طور نیست که هر کس هر مطلبی که می خواهد در فضای مجازی منتشر کند و در معرض افکار عمومی قرار دهد. انتشار خیلی از محتواها توسط اشخاص شناخته شده یا عادی بازتاب زیادی در فضای مجازی و همینطور در جامعه دارد و گاه منجر به واکنش های متفاوت و حوادثی در جامعه می شود؛ بنابراین افراد باید در برابر فعالیت خود در فضای مجازی پاسخگو باشند.
هادی پور در رابطه با نبود قانونی برای تنظیم گری فضای مجازی در کشور ما اظهار نمود: متأسفانه ما در کشورمان هیچ قانونی برای تنظیم گری و نظارت فضای مجازی نداریم. هر فناوری جدیدی احتیاج به فرهنگ سازی و قانونگذاری دارد و اگر اینها نباشند منجر به صدمه زا بودن آن فناوری می شود. نمونه بارز این مورد سیمکارت است؛ در هیچ جای دنیا ما نمی بینیم که سیمکارت با قیمت های چند میلیاردی خرید و فروش شود اما در کشور ما چون فرهنگ سازی و قانونگذاری بموقع نکردیم، گرفتار چنین صدمه هایی شدیم.
این کارشناس حوزه ارتباطات و رسانه افزود: در مبحث پلت فرم های بین المللی مانند اینستاگرام هم همچنین است؛ ما باید در بدو ورود این نرم افزارها به کشور برای آنها فکری می کردیم و در مورد نوع مواجهه با آنها قانونگذاری می کردیم. ما متأسفانه ابتدا اجازه دادیم اینستاگرام همه گیر شود و خیلی از مردم زندگی روزمره و کسب و کار خویش را به این فضا منتقل کنند و حالا پس از سال ها تازه به این فکر افتادیم که به شرکت متا نامه ارسال و از آنها تقاضای همکاری نماییم.
وی خاطرنشان کرد: شاید در کشورهای مختلف نوع تنظیم گری فضای مجازی متفاوت باشد اما همه کشورها قوانین مکتوب و مشخصی برای تنظیم گری فضای مجازی دارند و ما در هیچ جای دنیا شاهد فضای مجازی رها نیستیم؛ اما متأسفانه در کشور ما شاهد یک نوع ولنگاری در فضای مجازی هستیم و عملاً هیچ قانون مشخصی برای مدیریت این فضا در ایران وجود ندارد. حتی در مورد جرایم کامپیوتری هم قانونی که ما داریم در ارتباط با سال ها پیش بوده و خیلی از جرایم جدید در آن نیامده است که این امر سبب می شود دستگاه انتظامی و قضایی ما نتوانند به صورت مطلوب با جرایم فضای مجازی را پیگیری کنند.


منبع:

1401/10/11
14:57:02
0.0 / 5
1380
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب